google-site-verification=1IrPw7SzsuamyuPOX4QVTiHvtLL_w9b-tXxULDh5kLw
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mi a te stílusod?

Sikkmania -
Mi a te stílusod?

Tinédzser éveinkben gyakran előfordul, hogy egyik nap elővesszük a szegecses bőrkabátunkat, másik nap viszont egy lenge virágmintás blúzban indulunk el otthonról. Ez így természetes, hiszen saját stílusunk megtalálásáig akár több éven át kísérletezünk.

Saját stílusjegyeink kialakításánál arra törekszünk, hogy az teljes mértékben beleilljen a mindennapi tevékenységeinkbe, figyelembe vesszük a munkahelyi követelményeket, elvárásokat és saját személyiségjegyeinket. Az sem mindegy milyen üzenetet kívánsz közvetíteni, hiszen megjelenésünkkel szó nélkül is kommunikálunk önmagunkról.

Üzenheted azt a környezetednek, hogy vidám vagy, kreatív, összeszedett, megbízható, netán gazdag, kimért...

De lássuk is, a főbb stílusjegyeket:

Természetes stílus: Számodra nem olyan fontos a divat, sokkal inkább érdekel a természet lenyűgöző csodái, emberi kapcsolataid. Arra törekedsz, hogy ruháid kényelmesek, praktikusak, könnyen kezelhetőek legyenek. Nem a márkára, sokkal inkább a tartósságra helyezed a hangsúlyt. Nincsenek túl szűk, kényelmetlen darabjaid, hisz azokban nem is érzed magad jól. A természetes anyagok közül választasz (pl.: len, pamut) és színekben is a fehér, a zöld és a barna naturális árnyalatait részesíted előnyben. Ékszerválasztásnál is az egyszerű, visszafogott darabokat kedveled, de lehetséges, hogy csak különleges eseményeken nyúlsz utánuk.

Klasszikus stílus: Gyakran tűnhetsz hűvösnek, kimértnek, hiszen általában mind magadnak, mind másoknak magasra teszed a mércét. Kissé talán távolságtartó is vagy. A napjaidat alaposan megtervezed. Szereted az állandóságot, még a frizurád tekintetében is. Sminkelés során is ragaszkodsz a megszokott árnyalataidhoz. Öltözködésedre az elegancia, magabiztosság jellemző. Vásárlásaid során a jól bevált üzleteket keresed fel, de általában ugyanazokat a szabásvonalakat keresed. E stílusjegy kedvelői általában az irodai élet szereplői.

Elegáns stílus: Hasonlóan a klasszikus stílust kedvelő Nőkhöz, Téged is gyakran távolságtartónak tartanak a környezetedben. Valóban nehezen nyílsz meg, viszont a hozzád közel álló személyek bármikor számíthatnak rád. Te inkább a táskákra, cipőkre költesz többet, mint ruhára. Nem költekezel feleslegesen, tudatosan indulsz útra, talán még listád is van azokról a darabokról, amelyeket beszerezni kívánsz. Szereted a kiegészítőket, öltözködéskor átgondoltan, időt és fáradságot nem spórolva készülődsz.

Romantikus stílus: Te egy igazi romantikus lélek vagy, finom, érzékeny, részletekre odafigyelő. Gyakran előfordulhat Veled az, hogy megbízol olyan emberekben is, akikben nem kellene. Szeretsz kedveskedni másoknak és szereted azt is, ha Téged lepnek meg. Szereted a ruhatárad, sokat foglalkozol megjelenéseddel. Imádod az illatokat, gyakran kísérletezel testápolókkal, krémekkel, parfümökkel. Utóbbi nélkül ki sem lépsz a házból. Kedveled a csipkét, a gyöngyöt, a masnit, a fodrokat és a virágmintát.

Kreatív stílus: Te vagy az igazi tartogatós, ugyanis nem dobsz ki semmit túl könnyen, hiszen kreativitásodból fakadóan gyakran átalakítasz, feljavítasz, megvarrsz egy-egy darabot. Gyakori mondásod: "Minden rosszban van valami jó". Ezért is keresik sokan a társaságod, mert vidám  vagy és barátságos. Megjelenésed cseppet sem unalmas, leginkább az egyediség jellemez. Több eldugott second-hand üzletet is ismersz, ahová szívesen jársz és gyűjtöd be a számodra különleges darabokat.

Extravagáns stílus: Igazi divatkövető vagy. Folyamatosan követed az aktuális trendeket és aszerint öltözködsz, függetlenül attól, hogy az előnyös-e számodra, vagy sem. Imádsz középpontban lenni, meghökkentő szabású, színű, anyagú ruhakölteményekben megjelenni. Neked egyáltalán nem fontos a kényelem és praktikum, illetve azzal sem foglalkozol hogy tisztítható egy-egy ruhaneműd. Gyakran irigyelnek is extra külsőd miatt. A vásárlás számodra kikapcsolódás. Gyakran viszel haza olyan darabokat is, melyeket szinte egyetlen meglévő daraboddal sem tudsz kombinálni. Szereted a nyüzsgést. A csendes otthonülős estéket nem Neked találták ki.

 

Végszóként fontos leszögeznem, hogy nem egyetlen stílus jellemez minket, hanem azok keveredése. Tulajdonképpen mindenkiben van egy kis természetes, egy kis klasszikus. A kérdés az, hogy azon túl a kreatív, romantikus vagy extravagáns vagy.

A válaszban nagyon szívesen segítek Neked, ha felveszed velem a kapcsolatot e-mailben sikkmania@gmail.com

vagy keress  facebookon .

 

Tartalomhoz tartozó címkék: #Blog