google-site-verification=1IrPw7SzsuamyuPOX4QVTiHvtLL_w9b-tXxULDh5kLw
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Blogbejegyzések

Sik(k)eres Nők

2021. 01. 22. 09:15:00

Sik(k)eres Nők rovatban olyan, számomra inspiráló személyekkel készítettem interjút, akik engem motiválnak, érdekelnek és nagy valószínűleg Te is szívesen olvasol tőlük néhány tippet, trükköt, történetet.

Online ruha vásárlás okosan

2020. 08. 20. 09:00:00

Bizonyára Veled is előfordult már, hogy megtetszett valami az interneten és rendelésre adta a fejed. Majd izgatottan várakoztál és végre becsengetett a futár. De sajnos nagyot csalódtál, hisz a képen oly csodás ruhadarab a dobozból kivéve korántsem egyezett az általad elképzelt ruhakölteménnyel. Az egyik legnagyobb csalódást a termék minősége jelentheti, mind anyagában, mind szabásában. De a rossz méretezés, vagy árnyalatkülönbség is vezethet a visszaküldéshez.

Ha teljesen tisztában vagy a méreteiddel, ismered a testalkatod, netán a színtípusod is, akkor bizonyára gyakran és magabiztosan rendelsz webáruházakból. Viszont előfordulhat, hogy éppen most szedtél fel/adtál le néhány kilót, így bátortalan vagy az online  felületeken.

Ezt hordjuk idén ősszel és télen

2020. 07. 11. 17:57:32

Habár még csak nem rég léptünk a nyárba, a legnagyobb divattervezők már pontosan tudják mit viselünk idén ősszel, illetve télen. Ezt februárban már be is mutatták a nagyérdeműnek.

Elöljáróban az idei év színeivel kezdeném

Ebben az évben leginkább a természetünkben fellelhető színek köszönnek vissza mind ruházatunkon, mind sminkünkben, de még a körmeink, hajunk színén is. A ruhák a zöld szín frissességében pompáznak, a sárga fényességével és a barna visszafogottságában. Az élénk, harsogó színek a múlté, előtérbe kerülnek a tompa árnyalatok, például a vörös, a rózsaszín, a málna és a lila is sokkal visszafogottabb árnyalatában tündököl. A fekete-fehér klasszikus kombinációja sok hölgy kedvence lesz idén is. És ez ahogy nem volt másképp az elmúlt években, úgy ez valószínűleg a jövőben változatlan marad, hisz ez a két szín időtlen.

 

Több tervező annak érdekében, hogy a mai nyüzsgő,felgyorsult világot még inkább megértse, a múltból merített ihletet. Ez azt eredményezte, hogy előtérbe kerülnek idén ősszel és télen a monokróm, minimalista fazonok, ám a rojtok, a bőrhatás, a maszkulin darabok idén is hódítanak majd. Továbbá felszínre kerülnek a gyermeki és felnőttlét keveredése által kreált ruhaköltemények is.

Egyre több tervező tulajdonít jelentőséget a fenntarthatóságnak. Ugyanis többen kidobásra ítélt, elfekvőben lévő anyagokat használtak fel. Londonban páldául Vin+Omi terveződuó műanyag palackokból készített fejfedőket, sálakat. A New York-i divathéten Colinna Strada az egész kifutót természetes fűvel futtatta be és zöldségeságyásokat alakíttatott ki, de olyan tervezők is voltak, akik egy régebbi kollekcióból megmaradt ruhakölteményeket újított fel.

 

No, de lássuk, mi mindent vonultatattak fel New York, Miláno, London és Párizs divatnagyágyúi a kifutókon.

Minden bizonnyal elsősorban a minimalista, klasszikus stílus kedvelőinek kedvez az idei év őszi-téli divattrendje, ám az extravagáns, eklektikus stílusú hölgyek is találnak szép számmal újdonságokat a tervezők kollekcióiban. 

 

Kis-és nagykabátok                                   

Visszatérnek divatba a mini, rövid kabátkák, melyek egyaránt viselhetőek ruhák felett, illetve  más típusú kabátok, dzsekik felett. Ezt többféle anyagmegoldással tervezték meg. Például Jil Sander gyapjút, Nina Ricci nejlont és bőrt, Vivienne Westwood, de Paco Rabanne is ezüstös anyagot, míg Pucci csipkét alkalmazott. Givenchy egy hosszabb, köpenyszerű megoldást eszközölt. Idén is megmarad a leopárdminta és kedvelt anyaghasználatukban a szőrme is. Átláthatóság jegyében olyan esőkabátok készültek, melyek tökéletesen láttatják az azalatt levő trendi kabátunkat, felsőruházatunkat. Ezek hossza változó, megtalálhatóak a kínálatban a rövidtől a combközépig érőig,de az egészen hosszú szabásvonalak is. A csillogó, fényes anyagú kabátok, dzsekik továbbra is az idei év kedvencei maradnak, melyek látványosságukat a gyönyörű színek teszik biztossá: kék, rózsaszín, zöld és türkiz. 

Louis Vuitton egészen a XV. századig nyúlt vissza, hogy megálmodja hosszú, magasgallérú kabátjait, köpenyeit,melyek az egész testet takarják.

Vallás megjelenése a ruhákban és kiegészítőkben  

Egyre több tervező merítkezett a spiritualitás, kereszténység adta lehetőségekből.

A cassock (hétköznapi papi viselet)- stílusú ruhák leginkább Balenciaga kollekciójában tűnik fel, ugyanez a téma inspirálta Paco Rabanne néhány ruháját, melyet fehér, liturgikus csipkével díszített. A kereszt motívum megjelent egyaránt Chanel, Gucci, és Philipp Plein kollekciójában is.

A sokszor fejet és vállat eltúlzó csipke sálak is megjelennek idén az őszi/téli szezonban.

Hangsúlyos vállak   

Szinte kivétel nélkül minden kollekcióban megjelennek a férfias dzsekik, ahol is a hangsúly a vállakon van. E vállvonalak már a 80-as években is teret hódítottak Balmainnél, Saint Laurentnél, de Isabel Marantnél is. Balenciaga és Rick Owens kollekciójában a vállak kiszélesednek, felfújódnak. Kúposak és eltúlzóak.

 

Ballon-ujjak  

A következő télre a tervezők nagy hangsúlyt fektetnek a karokra is: lefedik és megtöltik őket, volumenizálják. Talán még soha ekkora hangsúlyt nem kaptak még a karok. A vállakhoz hasonlóan a karok is nagyobbak lesznek, légies megjelenésűek, pagoda-stílusúak. Ez megjelenik a ruháknál, a dzsekiknél, de még a kötöttáruknál is.

Nyakkendők 

A nők egyre szívesebben válogatnak a férfi ruhatár darabjai között. Dior, Chanel, Dolce and Gabbana, Daks, Prada, Moohong, Rokh, Versace és még több tucat tervező kihasználva ezt újra fókuszba hozta idén télen a férfiak egyik fő kiegészítőjét a hölgyek számára. Emellett a férfi stílusú öltönyök, dzsekik túlméretezett változatait sem hagyták ki kollekciójukból.

Kötött  

Idén télen egyetlen szekrényből sem hiányozhatnak a kötött pulóverek, de a ruhák sem, akár gyapjúváltozatban sem.

Ide sorolom a poncsókat is, melyek új megközelítésbe kerültek. Immár ujjal és zsebekkel rendelkeznek, kedvelt mintázata a mexicoi életérzést sugallja.

Patchwork   

Divatba jön idén az eklektikus stílus kedvelői számára az úgynevezett patchwork is. A tervezők igen bátran „darabolták szét” ruhájukat, majd azokat összekapcsolták hatalmas kapcsokkal, jól látható öltésekkel, Cristiano Burani még csipkéket is használt erre a technikára.

Gyermeki megjelenésű ruhák 

A nőket erős személyiségeknek ábrázolják a tervezők, ám egy kis játékot az idei évbe mégis sikerült belecsempészniük.

Számos tervező repíti vissza a nőket a gyermekkorukba. Megjelennek a hosszú szárú zoknik, a fehér gallérok, de fellelhetőek babaruhák átdolgozásai is például Marco De Vincenzo, MSGM, Fendi, Gucci és még néhány tervező kollekciójában.

Ékszerek     

A minimalista megjelenés tökéletes kiegészítője az idei év nyaklánctrendje. Nemcsak hogy fülben és nyakon csillognak ezek a gyönyörű, akár gyöngyből készült csodák, hanem feldobják a megjelenésünket test körül kígyózva, nyaktól hónaljig, átlósan hordva. Természetesen a tervezők itt nem fogytak ki a kiegészítő viselés lehetőségét tekintve, ugyanis cipőket, táskákat, de még kesztyűket is díszítettek láncokkal, gyöngyökkel, medálokkal.    

Így azok a Nők, akik szeretik feldobni outfitjüket ékszerekkel, igazán szeretni fogják a 2020-2021-es őszi/téli trendeket.

 

Összegzésként úgy gondolom mindenki megtalálhatja a számára megfelelő stílusú, szabásvonalú, anyagú ruhadarabokat idén, hiszen igen színes a lehetőségek tárháza, melyet a legnagyobb divattervezők, a legnagyobb odafigyeléssel álmodtak meg. Szimpatikus, hogy manapság a tervezők egyre inkább odafigyelnek a hétköznapi nőkre, olyan ruhakölteményeket dobnak ki időszakról időszakra a piacra, melyeket mi dolgozó, a szürke mindennapokban élő nők is viselni tudunk.

Természetesen ahhoz, hogy stílusosak tudjunk maradni, fontos leszögezni, hogy az aktuális divat nem minden, tisztában kell lennünk azzal, hogy melyek felelnek meg saját testalkatunknak, ízlésünknek, így elkerülhetjük azt, hogy olyan darabok álljanak a szekrényünkben, melyeket nem szívesen viselünk, akár mert fordított háromszögként nem előnyös egy hangsúlyos vállmegoldású felső. Ha már a tervezők is egyre inkább próbálnak megoldást találni a klímaváltozás lehetséges kimenetelére, igyekezzünk mi is megfontoltan vásárolni.

 

 

Forrás:

fashionnetwork.com/Women’s fashion trends from the Fall/Winter 2020-21 shows

elobolygonk.hu

life.expertexpro.com

stilmoda.hu

modasefa.hu

Alapdarabok a gardróbban

2020. 07. 06. 16:50:00
Egy tökéletes alapruhatár felépítése nem is olyan bonyolult, mint azt gondolnád. Ebben a blogbejegyzésben adok néhány tippet, hogy milyen darabok is szükségesek ahhoz, hogy többé ne okozzon fejfájást a mindennapi öltözködés.

Stílustanácsadás Neked

2020. 07. 03. 21:31:00
Itt az idő, hogy csak magaddal foglalkozz...

Mi a te stílusod?

2020. 05. 10. 12:20:38

Tinédzser éveinkben gyakran előfordul, hogy egyik nap elővesszük a szegecses bőrkabátunkat, másik nap viszont egy lenge virágmintás blúzban indulunk el otthonról. Ez így természetes, hiszen saját stílusunk megtalálásáig akár több éven át kísérletezünk.

Saját stílusjegyeink kialakításánál arra törekszünk, hogy az teljes mértékben beleilljen a mindennapi tevékenységeinkbe, figyelembe vesszük a munkahelyi követelményeket, elvárásokat és saját személyiségjegyeinket. Az sem mindegy milyen üzenetet kívánsz közvetíteni, hiszen megjelenésünkkel szó nélkül is kommunikálunk önmagunkról.

Üzenheted azt a környezetednek, hogy vidám vagy, kreatív, összeszedett, megbízható, netán gazdag, kimért...