google-site-verification=1IrPw7SzsuamyuPOX4QVTiHvtLL_w9b-tXxULDh5kLw
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Alapdarabok a gardróbban

Sikkmánia - 2020. 07. 06. 16:50:00
Alapdarabok a gardróbban
Egy tökéletes alapruhatár felépítése nem is olyan bonyolult, mint azt gondolnád. Ebben a blogbejegyzésben adok néhány tippet, hogy milyen darabok is szükségesek ahhoz, hogy többé ne okozzon fejfájást a mindennapi öltözködés.

Tudtad, hogy a ruhatárunk alig 30%-át viseljük? Vásárlási szokásainkat nagyban befolyásolják az aktuális trendek. Hajlamosak vagyunk megvásárolni olyan ruhadarabokat is, melyek sem stílusban, sem színében nem passzolnak hozzánk, de még az otthon meglévő ruhatárunkkal sem kompatibilis. Ezeket a ruhákat valószínűleg soha nem is fogjuk (tudni) hordani, hisz nem érezzük jól magunkat benne, lehet nem is a testalkatunknak megfelelő szabásminta, de az is előfordulhat, hogy nem a megfelelő méret.

Ahhoz, hogy ruhatárad maximálisan kihasználd, törekedj arra, hogy minél pontosabban meghatározd a testalkati jellemzőid, színeid, de még a stílusod is. Ha mindez megvan jöhet a kérdés, hogy a jelenlegi élethelyzeted milyen ruhadarabokat kíván. Lehet, hogy főállású Anyaként tevékenykedsz, vagy vezető beosztásban dolgozol, de az is lehet, hogy előírt dress code szerint kell megválasztanod a ruházatod. Életszakaszaink jelentősen befolyásolhatják öltözködésünket. Ezért ezt időről időre érdemes átgondolnunk.

Mielőtt elolvasnád, mely darabok is alkotják gardróbod alapjait, határozd meg annak színeit is, hogy mely (lehetőleg) semleges színek fogják a bázist adni.

Érdemes mindenből sportosabb és elegánsabb variációt is beszerezni

Lássuk, melyek is azok a tuti alapdarabok:

1. Póló(k), melyből érdemes több fazont is beszerezni, hisz fogyóeszköz, akárcsak egy atléta/top. Időről időre elkopnak. A pólók mellé ildomos néhány elegánsabb blúzt is becsempészni a szekrénybe, hiszen vannak alkalmak, melyek ha nem is követelik meg a kisestélyit, de egy pólóval mégsem pipálhatod ki. Ha már a blúzt említettem, szót kell ejtenem az ing(ek)ről is, mivel ez(ek) nem hiányozhat(nak) a ruhatáradból. Ennél a darabnál is léteznek igazi jolly jokerek, melyeket lazábban és csinosabban is viselhetsz, ettől függetlenül nyugodtan szerezz be ilyet is, olyat is. Nem bánod meg.

2. Ugyancsak alap egy jól szabott farmernadrág, mely tökéletesen áll a fenekeden. Annak függvényében, hogy milyen a testalkatod, választhatsz a különböző koptatású, derékmagasságú, szárbőségű, -hosszúságú fazonok között.

3. A farmer mellé célszerű egy sötét, alkalmi nadrágot is vásárolnod, mely lehet chino, marlene, élére vasalt, szövet... A lényeg, hogy megállja a helyét egy-egy eseményen, melyet nem a futópályán tartanak.

4. Alapdarabnak minősül a blézer is, mely ugyanúgy nyújthat elegáns megjelenést, mit kissé sportosabbat. De ide tartoznak a kardigánok, pulóverek széles tárháza is

5. Vannak Nők, akik nem szívesen viselnek szoknyát. Bevallom őszintén én is inkább nadrág párti vagyok, viszont egy ceruzaszoknya szinte minden testalkaton jól mutat, de egy A-vonalú fazon is jó döntés lehet.

6. Egy kis fekete ruha, melynek természetesen nem kell, hogy fekete legyen. Ha ismered a színtípusod, annak alapján is kiválaszthatod a Neked megfelelő árnyalatot (sötétkék, -szürke...)

7. Kabát, aminél tényleg jó, ha betartod azt az evet, hogy legyen belőle sportos (pufi kabát), mindennapi darab és alkalmi (szövet kabát) is. Ugyanakkor az évszakváltások miatt szükséges vastagabb és vékonyabb változat is.

8. A cipők kiválasztásánál fontos szempont legyen a kényelem, praktikum és hogy a legtöbb ruhánkkal variálható legyen. Akármennyire is ódzkodunk a magas sarkaktól, jó,ha van, még ha csak 3-5 centiméteres is. Itt is jellemző az évszakonkénti váltás.

9. Táska nélkül Nő? Szinte elképzelhetetlen. Válassz színben, stílusban hozzád, ruhatáradhozés évszakhoz illőt.

10. Kiegészítőkkel remekül fel lehet dobni a megjelenésünket, legyen az akár egy bizsu ékszer, öv, kendő, sál, óra vagy napszemüveg.

 

Minden darab kiválasztásánál törekedj arra, hogy a legjobban érezd magad bennük, legyen komfortos viseletük. Légy kreatív, dobd fel a szetted, variáld bátran azokat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: #Blog